Empire Earth : Game PC Bikin Nagih (lagi)


Gara-gara dosa dari keponakan yang nginstal game Empire Earth (EE) di laptop gw, ditambah gak ada kerjaan di tempat magang *hehe nyari kambing hitam😛 *, akhirnya gw dengan sukses berhasil kecanduan maen game EE. Ngga di kantor, atau pas nyampe rumah sepupu, bawaannya pengen klak-klik dan ngotak-atik pasukan untuk menyerang wilayah musuh.

Moga-moga bisa cepat rehabilitasi dari kecanduan game ini… *Laporan Kerja Praktek juga belum dibuat sama sekali, huhu… *

Buat yang belum tau tentang EE, game ini bertipe RTS (Real Time Strategy) yang mengangkat tema peperangan mirip dengan Age of Ampire, cuma lebih ringan untuk spesifikasi PC. Untuk penjelasan lebih lanjutnya, ini gw sertakan review game EE dari chips-online :

——————————————————————————————————

Empire Earth 2 – Wajah Perang dari Berbagai Jaman
Tuesday, 29 August 2006

Konflik selalu membayangi kehidupan manusia, bahkan boleh dikatakan bahwa konflik telah lahir sejak munculnya keberadaan manusia di muka bumi ini. Puncak dari konflik selalu mengambil bentuk berupa permusuhan, pertengkaran, dan yang terparah, peperangan. Sejauh kita membalik lembaran sejarah, maka selama itu pula perang telah menghantui peradaban manusia, baik itu di jaman kuno ataupun modern.

Perang selalu menjadi tema yang menarik untuk dijadikan game, namun sedikit sekali game yang menghidupkan peperangan mulai dari sejak pertama kali peradaban manusia lahir sampai dengan jaman modern. Salah satu dari game yang berhasil membawa peperangan dari berbagai jaman tersebut adalah Empire Earth.

Anda yang telah memainkan Empire Earth pertama tentu ingat betapa kompleksnya manajemen yang harus Anda atur. Di sekuelnya ini, kekompleksan unsur manajemen lebih ditingkatkan lagi. Diluar sistem permainan yang masih berbasiskan resource gathering yang umum dipakai di kebanyakan RTS, ada banyak sekali yang perlu Anda perhatikan selain membangun, meng-upgrade, melatih pasukan, dan berperang. Untungnya game ini menyediakan tutorial yang akan membimbing Anda untuk mengenal semua fitur dalam game. Hanya saja tutorial ini bisa membuat bosan karena Anda tidak bisa melewatkan tutorial tertentu, sehingga Anda dipaksa mendengarkannya sampai habis.

Salah satu fitur baru yang termasuk vital dalam game adalah Military, Economic dan Imperial Crowning. Pada setiap jaman atau yang disebut dalam game sebagai sebuah Epoch, Anda bisa melakukan research untuk mengembangkan 4 topik dari setiap kategori bidang. Setiap kali Anda berhasil menguasai bidang tersebut pada tiap epoch, sebelum pemain lain mampu, Anda akan dimahkotai untuk keberhasilan Anda di bidang tersebut. Tidak hanya itu, Anda juga akan memperoleh akses ke kemampuan-kemampuan tertentu, contohnya harga pelatihan pasukan yang lebih murah untuk Military Crowning.

High Tech: Di epoch-epoch tinggi, pertempuran sudah ditentukan dengan siapa yang menguasai teknologi.).

Fitur lain yang ditambahkan adalah sebuah interface dimana Anda bisa memonitor wilayah kekuasaan Anda. Di window ini terdapat Citizen Manager yang berupa sebuah map besar dimana aktivitas penduduk Anda bisa dimonitor secara real time. Di samping Citizen Manager terdapat juga War Planning dimana Anda bisa membuat strategi perang dengan fitur yang disediakan. Hebatnya rencana perang yang Anda buat ini bisa Anda kirimkan ke pemain lain terutama ally Anda. Dengan begitu Anda dan teman-teman Anda bisa melakukan Join Attack ataupun strategi tertentu yang membutuhkan kerja sama antarpemain. Sebuah fitur yang sangat menarik untuk digunakan dalam multiplayer game. Yang mengecewakan, fitur ini tidak berlaku bagi AI sehingga walaupun Anda mengirimkan war plan, mereka tidak akan bergerak. Tetapi memang ini harus dimaklumi karena kalau AI sudah sampai tahap ini berarti AI tersebut sudah sangat advanced.
Taktik perang

Beralih ke taktik pertempuran, Empire Earth 2 juga memiliki battle system yang sangat menarik dimana unit-unit pasukan Anda bisa bergabung dalam sebuah formasi tempur (seperti yang diimplementasikan dalam game Cossacks). Taktik yang harus Anda kuasai juga makin meningkat dari waktu ke waktu dimana di epoch-epoch awal, Anda hanya butuh mengendalikan infanteri, kavaleri dan armada laut yang sederhana. Sedangkan kemudian, Anda mulai harus mengerti bagaimana menempatkan pasukan artileri Anda dan berlanjut ke pemanfaatan air force, sistem pertahanan, peluru kendali dan senjata azimat seperti nuklir (walaupun tambang uranium benar-benar jarang). Bahkan di epoch-epoch tinggi (antara 13 sampai 15), Anda bisa menemukan teknologi-teknologi yang tidak dapat ditemui di jaman kita sekarang sekalipun sehingga sepertinya Maddoc Software sudah memberikan gambaran bagaimana perang di masa akan datang berlangsung.

Military Crowning: Selain mendapatkan kekuatan tertentu, Anda juga akan mendapatkan seorang jendral perang yang jauh lebih kuat dari unit biasa (orang yang paling besar diatas kuda).

Kekompleksan sistem pertempuran Empire Earth 2 tidak berhenti sampai disitu saja. Sekarang Empire Earth 2 telah mengimplementasikan efek musim dan cuaca ke dalam permainan. Loh? Apa bedanya dengan game lain? Kan sudah banyak game yang telah mengimplementasikan efek musim dan cuaca? Game lain memang telah memiliki efek ini sejak lama, tetapi efek ini hanya terbatas sebagai “eye candy” atau dengan kata lain hanya berupa efek grafis yang memperindah tampilan game. Sedangkan di Empire Earth 2, musim dan cuaca akan berdampak langsung terhadap permainan. Contohnya, ketika badai gurun menerjang, pergerakan pasukan Anda akan melambat serta jarak pandang yang menyempit.

Fitur-fitur baru diatas masih ditambah lagi dengan pilihan peradaban yang dapat dimainkan sebanyak 14 peradaban dimana masing-masingnya memiliki unit khusus dan bangunan ajaib (Wonders) sendiri. Disamping unit dan bangunan uniknya sendiri, setiap peradaban juga memiliki karakteristik khususnya masing-masing sehingga dengan memainkan salah satu peradaban, Anda akan memperoleh handicap yang tidak dimiliki lawan, begitu juga sebaliknya. Contoh handicap disini adalah bangsa Amerika yang memiliki kekuatan air force yang lebih superior (+25% damage).

Kesimpulan

Akhir kata, Empire Earth 2 datang tidak sekadar sebagai sekuel tanpa pembaharuan yang sedang marak di dunia gaming. Banyak sekali improvisasi dan inovasi baru yang mengiringi Empire Earth 2. Kamu harus mencoba game ini, terlebih lagi para penggemar Age of Empires karena kamu pasti suka.

Source: CHIP 07/2005
Author: Jovan Tamrin

——————————————————————————————————
Liat penjelasan EE versi wiki di sini

Satu pesan saya :

GAMING DAPAT MENYEBABKAN KANCUT (kantuk akut), MATA PERIH, AUTIS, LUPA DARATAN, dan MAKAN GAJI BUTA DI KANTOR
😀😀😀

73 Tanggapan to “Empire Earth : Game PC Bikin Nagih (lagi)”

  1. Setuju sama pesannya…
    hahahahah🙂

    Tapi ada lagi yang buat additc ( dot a ) bisa 2 hari nonstop maen ini sama temen2.

  2. sama aja looo….

    nggak jauh beda,…

  3. stafarda Says:

    @hopenweis
    yoi setubuh banget… EE aja udah bikin nagih, apalagi dota… mantap!!
    temen2 gw banyak bgt yg addict bgt maen dotanya. malah ada temen yg sampe DO dari kuliah gara2 kebanyakan ngedota, huehehe

    @mantolet
    mumpung lg libur kan man… *pembenaran😛

  4. absen doank deh.. hehe..
    salam kenal..

  5. stafarda Says:

    @paldi
    okeh, udah ditulis di absensi,,,
    slm kenal juga bro, huehehehe

  6. MANTAP HABIS, g aja bsa main 2-3 kali krn bikin penasaran walaupun sdh Tamat.

  7. ngedapetin game-nya dimenong? Jangan di jawab beli lho ya? dunlud kali…. dimenong gitu……

  8. Wah sengtuju…. Main Game bisa bikin ketagiahan.

  9. haha iya kan?? maen game RPG emang bikin nagih n bikin kreatip juga hehe

    @tkg sapu
    iya mas, installer nya saya dapet donlot.. tapi bukan donlot dari internet, sy dapet donlot dari flesdisk temen, alias ngopy😛

  10. ponakan yang berdosa Says:

    hhe,,,

    emang mantep kan permainannya…
    jgn diblang jlek…
    udah mnghina ponakan yg brdosa ini…
    yg pnting jdi makanan pokok lo kan???

    huh dasar…
    tar kl gw kesana or k2 ksini gw ksih lgi yg lbih seru….

    eh mana tntang cs kok g ada????
    kan tu g kalah seru..

  11. bagaimana cara meng up grade empire earth dari seri 1.00 menjadi 2.00????please….dah seminggu tak utak utik tetep gak bisa???d tinggali perang ma temen lagi,gmn nicg solusinya????

  12. duna wawan Says:

    bagusssssssssssss

  13. perdana Says:

    bener tuh,…
    tp w agak kurang suka klo EE gk bs sambil OL
    mang sbnrnya bs sambil OL gak sih???

  14. yanto purnama Says:

    mau donlot game empayer rts empayer EE di mana dan gimana mana? tolong kasi tau dung!

  15. gimna sih cara maen bareng2 game empire earth qjoin lewat server gue ga bisa bosen maen ma komputer mulu

  16. oke banget nih game ini tapi sayang juga punya ane ke format ama saudara gua, so bagi agan-agan yang punya game ini sharing dong k tempat gua oke…..

  17. walaupun gw blm pernh main tp kayaknya asik juga game ini

  18. chip empire I ap ya?

  19. Gmana awalnya memulai games ini?
    Sorymasih Newbie

  20. Wow, this post is pleasant, my sister is analyzing these kinds of
    things, thus I am going to let know her.

  21. I aam regular reader, how are you everybody? This article posted att this web page is truly fastidious.

  22. ninja kingdom hack 2014 Legit and awesome makes the game fun!

    ninja kingdom hack 2014 Check it out omg i can’t believe it
    works
    ninja kingdom hack 2014 Incredible and functional i got
    amazed when used it
    ninja kingdom hack 2014 cannot believe my eyes when see it
    works
    ninja kingdom hack 2014 no credit cards no fees nothing!

  23. 10 didn’t remove all the exploits from GTA Online as players have
    found yet another car duplication and money glitch in GTA Online.
    These resources will ensure that the game
    flows in a smooth manner and that characters can progress as the
    developers had hoped. GTA IV’s dialogue was so blatantly perverse
    and vulgar at times I felt that it was designed for a young
    teenager who got his hands on a game he or she is not supposed to have.

  24. I am genuinely delighted to read this webpage
    posts which carries plenty of helpful facts, thanks for providing
    these kinds of information.

  25. Heya superb blog! Does running a blog sudh as this
    take a grea deal of work? I’ve very little knowledge of
    computedr programming however I was hoping to start my own blog soon.
    Anyways, if you have any recommendations or techniques for new bog owners please share.
    I know this is off topic but I simply had to ask.
    Thanks a lot!

  26. For example, try to avoid picking up large items like spears or longbows, as
    they take up quite a bit of inventory space and don’t sell for much.
    You can use it as a playhouse as nicely as storage space for some of your children’s
    toys and play factors. Visit Sourceforge to start getting free full legal downloads
    of computer games and other software.

  27. This is the reason behind the unbelievable popularity of the latest
    wallpapers which can add on to he beauty of your PC as well mobiles.
    You can easily get the various IPs which will allow you to access the blocked website.
    Many bought i5 and i7 to meet those high system requirements of Premiere CS5.

  28. If you restore tҺe yellow light ertror Ƅy yoսrself, yoս wіll consiԁer manage inside уouг private hands.
    Since, tҺey hаve announced tto ƅe abandoning іts
    Star – Ϝorce partnership – so let’s all rejoice:
    սnlike ߋther UBISOFT games, ASSASSIN’s CREED ɗoes NОT sport Star – Ϝorce.
    So, ߋverall, thiѕ is a well made anԁ beautiful, immersing
    (ɑlthough qսite short) game tɦɑt nеeded morе work in PC
    optimization (wɦere it looses 1 star Оverall) and character control (where іt
    looses 1 stsr fοr Fun).

  29. com for various software needs for my desktop computer.
    The reason for this is that it is in fact intended for developers to test their apps,
    and as such requires the Windows Phone Developer Tools.
    You also have the option of deciding where to
    fly to.

  30. Even though her deadlines are coming up, she has fired all of her staff.
    The game was first released on 15th November 2001 in USA,
    later in Japan on February 22nd, 2002 followed by in Australia and Europe on March 14th 2002.

    For instance, there are certain pills and medicine to grow taller.

  31. This is the perfect way to get new games and save a lot of money
    at the same time. To celebrate 13 years of Command and Conquer, Electronic
    Arts is giving away the full version of Command and Conquer:
    Red Alert as a free download. The 1st winning strategy
    is to play European roulette, or as specialist roulette players phone it,
    simple roulette.

  32. Also serving as executive producers are Sandy Climan and Christine Foy.
    If the woman you’re buying for enjoys certain colours then consider
    shopping for a coloured robe as an alternative. Whether it scarves or
    scrapbooks with photos from your family-travel, you can be sure that your loved ones will appreciate your efforts.

  33. Afterward, you сan access the і – Tunes Store, ԝɦere үou can search thгough
    hundreds оf games to play. Ԝhat iѕ the compatibility of
    theѕe tablets from ߋne operating ѕystem to
    аnother. Juѕt 20years ago, sending ɑ letter tooƙ from a
    few days to a feա weeks, аnd thе cost қept rising еѵery yeаr.

  34. That as per stats is believed to a period that saw the most downloads for any product till
    now. Also mind that the each app has its own features and compatibility mode.
    With a choice of four separate mechanics to play shots, including standard 2 and 3 button mouse clicks,
    as well as mouse swing gameplay it’s simply a case of finding which method works best.

  35. With Zone Alert you will be notified when the PT-X5 GPS TRACKING UNIT enters or leaves a specified per determined zone set by you.
    S> bases in Pakistan with bomb bay doors open, to
    show how loaded they were, but that did not change one fact.
    Despite being somewhat lighter to handle, the rapier retained its length, enabling the fencer to make lethal thrusts from distance and from a wide variety of postures and angles.

  36. Research indicates that the children could gain social skills.
    Deadly Dozen: Pacific Theater Demo Dragon Throne: Battle of Red Cliffs.

    Some of these companies can unlock the cell telephone
    remotely also.

  37. Now that you know what to look for before buying a cheaper smart phone,
    you can check this great choice of cheap android smartphones or this great Samsung
    Galaxy Note Review. Next, download the i – Pod Linux Installer to your
    computer. As mentioned, many of the Amazon PC download deals below are good for different time periods such as Black Friday only, Cyber
    Monday only or through the weekend.

  38. On the other hand, if you want a bit of depth to your games.
    Interesting wallpapers that give you an idea
    what the game is about. The last step is
    to distress the costume for a hard effect.

  39. There are some in the industry who say the EULA (End User License
    Agreement) is to blame. Celtic Kings: Rage of War Command & Conquer: Yuri’s
    Revenge. Try doing these exercises everyday if you can fit them into
    your schedule.

  40. Games2Download – This site has more then 500 games that you can download.
    Most modern devices, such as TVs, Blu – Ray players,
    audio-visual receivers, games conskles (PS3
    and XBox360)and dedicated media players support DLNA.

    Basically it features that of an analog stick thhat is rather
    similar to that of the one that is found on the Nintendo Game
    – Cube controller and two trigger buttons then as well.

  41. Hello, I wish for to subscribe for this blog to
    obtain most recent updates, therefore where can i do it please assist.

  42. If other industries worked the same way the PC gaming industry works, there
    would consumer out cry the likes of which we have not seen since New Coke.
    Downloading i – Phone games is much more standard to ddo from your
    computer than it is from your i – Phone since it is easier to download full size i – Phone games.
    Wondering where to discover an absolutely free duplicate
    of that preferred tune.

  43. I’m extremely impressed with your writing skills and
    also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you
    customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one
    these days.

  44. ), it is not timed exclusive, and in the future it will not be ported to other platforms.
    ‘Assassin’s Creed 4: Black Flag’ will be available as a launch title for the PS4 on Nov.
    Ubisoft is planning to release a new DLC pack for the
    recently-released multiplatform video game, ‘Assassin’s Creed 4:
    Black Flag.

  45. Hi colleagues, nice paragraph and nice arguments commented at this place, I am
    genuinely enjoying by these.

  46. Excellent article. Keep writing such kind of information on your site.
    Im really impressed by your site.
    Hey there, You’ve done an excellent job. I’ll definitely digg it and individually suggest to my friends.

    I’m confident they’ll be benefited from this web
    site.

  47. Fastidious answers in return of this difficulty with solid arguments and explaining the
    whole thing on the topic of that.

  48. When it will come to figuring out all the ins and outs of a online video game|particularly the kinds on your mobile phone|you could commit hundreds of hours on end making an attempt
    to defeat it this is why Sweet Crush Saga Stay Tool three.8.five was produced!
    For you avid gamers to take benefit of all the specific
    attribute this tool delivers. Not only you will positive aspects from all these characteristics but you will also help oneself beat
    every single and every single level the frustrated you for a even though.
    No far more waiting around several hours to
    get life or have a restricted volume of boosters. Now every thing you would like has been integrated in this resource and suitable with Fb|Apple
    Devices (Ipod|Ipad|Iphones) and Android telephones also.

  49. This website was… how ddo you say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me.
    Thanks!

  50. Αwesome! Its rеally amazing article, I have
    goot much clear idea about from this pieсe of writing.

  51. buy social media followers

    Empire Earth : Game PC Bikin Nagih (lagi) | Rockin Eagle

  52. Hey! This is kind of offf opic but I need some advice
    from an established blog. Is it very difficult tto set up your own blog?
    I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast.
    I’m thinking about setting up my own but I’m noot sure where tto start.
    Do you have any ideas or suggestions? Thznk you

  53. Highly descriptive article, I loved that a lot. Will there
    be a part 2?

  54. You’ve made some decent points there. I looked on thee net for
    mmore info abou thhe issue and flund most people will go along with
    your views on this website.

  55. It’s wonderful that you are getting deas from this piece of writing as well as from our discusssion made at
    this place.

  56. If so you should ask the company what they offer along these lines.
    Dead drives can also be shipped overnight, and the recovered data can be made available via FTP
    the next day if necessary. I would suggest doing this Export of your Contacts weekly.

  57. I am really thankful to the owner of this website who
    has shared this fantastic piece of writing at at this place.

  58. Thanks for saring your info. I truly appreciate your efforts and I am waiting
    for your further post thank you once again.

  59. Today, while I was att work, my sister stole my iphone
    and tested to seee if it can survive a 40 foot drop, just so she can bee a youtube sensation.

    My aople ipad is noww destroyed and she has
    83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

  60. I’m not ѕure exɑctly why but this web site iss loading extremely slow for me.
    Is anyone else having this іsѕue or is it a issuе on my
    end? I’ll check back lateг on and ѕee if the problem still
    eхists.

  61. This page definitely has all the info I wanted
    concerning this subject and didn’t know who to ask.

  62. mimi maternity

    Empire Earth : Game PC Bikin Nagih (lagi) | Rockin Eagle

  63. Howdy most Fearless Frontier players. We’ve manufactured completely new
    compromise instrument because of this excellent game!.Brave Frontier Hack tool is made for many Google android and also
    iOS devices.Brave Frontier Hack Tool include four operates, which gives an individual Unrestricted Platinum, Treasures,
    Vitality along with Arena Electricity. Are you
    wanting function as ideal participant? Simply just include no cost Gold or even Gems for a
    game.Brave Frontier Hack Tool offers quite simple program and it’s also really user
    friendly. This particular coach is unique, for the reason that algorythm seemed to be of people.

    No individual facts is required to take advantage of this crack
    tool, you need to use proxy or maybe protect protection
    to defend people gadget. Most you need to do is function.

    http://swbella.com/brave-frontier-hack-tool-newest-update-march-17-2014/

  64. insurance online continuing education

    Empire Earth : Game PC Bikin Nagih (lagi) | Rockin Eagle

  65. Greetings! Very useful advice in this particular article!

    It’s the little changes that make the most significant changes.

    Thanks for sharing!

  66. Do yߋu mind if I quote a сouple of your posts as long
    ass I provide credit and soures bazck to your webpage?

    My bllg is in the exact sazme area of inteгest as yours and
    my users would genuinely benefit from a lot of
    the informatіon you provide here. Please let me кnow if this oay with you.
    Many thanks!

  67. linkowiczek.pl

    Empire Earth : Game PC Bikin Nagih (lagi) | Rockin Eagle

  68. Its like you learn my thoughts! You appear to grasp so much about this, such as you wrote the e book in it or
    something. I think that you simply can do with a few
    % to power the message house a bit, but other than that, this is great
    blog. A great read. I will certainly be back.

  69. credit services Dallas

    Empire Earth : Game PC Bikin Nagih (lagi) | Rockin Eagle

  70. You really make it seem so easy with your presentation but
    I find this topic to be really something that I think I would never
    understand. It seems too complicated and very broad for
    me. I’m looking forward for your next post, I will try to
    get the hang of it!

  71. Tommy Johnson

    Empire Earth : Game PC Bikin Nagih (lagi) | Rockin Eagle

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: